PRADELL DE LA TEIXETA

Pradell és un topònim descriptiu de les característiques del lloc on és la població: un pradell (prat petit),[2] a prop del Coll de la Teixeta. Es tracta, doncs, d’un topònim ja romànic, d’origen medieval. L’afegit de «la Teixeta» és a causa del coll proper, però el mot teixeta (teixeda) designa un bosc de teixos,[2] que són arbres sobretot centreeuropeus que es donen aquí gràcies a l’alçada del lloc.

Això és el que diu la Viquipèdia. Ara bé, la Jordina Biosca té alguna altra teoria que explicar-vos al següent video. Mireu-lo i decidiu vosaltres mateixos!

ESPAIS EVA

COM ARRIBAR-HI

S’hi arriba per carretera des de Falset per la N-420 fins la cruïlla amb la TV-3223; des de Reus per la N-420 fins la cruïlla amb la TV-3223 (passat el Coll de la Teixeta), i des de la Torre de Fontaubella (per Colldejou i Mont-roig) per la TV-3223. També hi ha baixador de la línia de ferrocarril Madrid-Barcelona.

LLOCS PER VISITAR

Iniciada al s.XVIII, l’Església parroquial destaca per la seva original planta octogonal.
Cal tenir en compte alguns racons naturals com la cova del Rector (de grans dimensions) i l’avenc o cova del Petitot.
S’han realitzat importants descobertes prehistòriques a l’avenc del Rabassó, a la cova de les Quimeres i a la cova de l’Arbonès.

LA COVA DEL RECTOR

EL LLOP I LA RABOSA

ESPAIS EVA