Presentació: Festival en Veu Alta

Benvinguts a la web del festival EVA, En Veu Alta. Per als qui contacteu amb nosaltres per primera vegada, us direm que l’EVA és un festival de narració i tradició oral que des de l’any 2005 es prodiga per diferents escenaris de les terres catalanes. Des de 2005 som al Penedès en format de festival comarcal i de 10 dies de durada; des de 2009 a Pradell de la Teixeta, al Priorat, amb format intensiu de 3 dies.

Què fem, però? Ens hem consolidat i especialitzat en espectacles de petit format on el pal de paller i posada en escena imprescindible és la paraula viva i nua. Amb això volem dir que tots els espectacles estan basats en les capacitats comunicatives dels nostres narradors, glosadors, cantants, actors, versadors, rapsodes o xerraires impenitents que vénen a explicar-nos vés a saber què. Ells per ells mateixos són suficients, i si hi ha d’haver quelcom més que els acompanyi, serà complementari. A part, oferim cursos de formació, espais de micro obert, projeccions cinematogràfiques, expressions plàstiques vinculades a la paraula i tantes altres propostes que poden variar d’un any a l’altre.

Bàsicament la nostra programació és per a adults amb algunes pinzellades que tiren cap als familiars, i mentre els nostres artistes comuniquin bé, tant ens fa la llengua amb què ho facin.

Tenim com a singularitat, els espais que utilitzem a les nostres actuacions: són espais escènics no convencionals, on el mateix decorat natural ens fa d’escenografia. Així doncs, podem fer actuacions en coves, safarejos, criptes, fonts, cases particulars, jardins, terrats o fins i tot cementiris.

Apostem per la qualitat sense embuts, costi o no costi o sigui amena o sigui complicadeta, i som conscients que això nostre és de minories i mai trobarem un patrocinador que obri l’aixeta com en un concert de rock o per la fórmula 1, però estem contents i ens sentim orgullosos dels anys de trajectòria que portem, d’haver consolidat un festival que regala pomes, cultura i territori en cada edició, que compta amb el recolzament de tanta gent i que es posiciona clarament i amb contundència al costat d’una cultura que ha de ser de qualitat, transgressora, que ha de sotraguejar i remenar per dins, confrontar i remoure per tal que segueixi viva i en plena forma. Diguéssim que, artísticament parlant, l’ovella Dolly no ens interessa.

Tota aquest explicació és per als qui contacteu amb nosaltres per primera vegada. Pels qui ja sou part de l’Eva i no us calien totes aquestes explicacions, dir-vos que si ara ens podeu llegir, és perquè sempre hi heu estat. Preneu-vos-ho com un petit recordatori.

Moltes gràcies i benvinguts a l’EVA.

Amb el suport de